К основному контенту

 Безпека в Інтернеті

ТОП-5 правил: як впевнитись, що те, що ми бачимо в мережі, є правдою?

  • Уважно прочитайте публікацію і проаналізуйте її з точки зору – чи є тут щось, що схоже на неправдиві факти. Наприклад, чи описано все мовою фактів, чи це чиясь особиста думка? Чи виглядають зображення реальними, чи все ж таки схожі на фотошоп? Потім перевірте дані за допомогою додаткового пошуку інформації на цю тему.
  • Зазвичай автори додають своє ім’я до статті і за допомогою пошукової системи можна знайти додаткову інформацію про цих людей для того, щоб більше дізнатися про їхній досвід та діяльність.
  • Перевірте дату публікації. Зазвичай ресурси вказують дату, коли була опублікована інформація. Це також дозволить захистити себе від неактуальних даних.
  • Зупиніться на мить перед тим, як щось опублікувати. Розгляньте можливі наслідки розміщення – чи дійсно Інформація правдива? Чи така публікація вплине на вашу репутацію? Яким чином інформація може бути використана іншими користувачами?
  • Будьте обережні при комунікації з незнайомцями в мережі. Поставте собі запитання, чи якимось чином може вам зашкодити інформація від сторонньої людини? Чи хтось намагається вплинути на вас? Чи можете ви довіряти цій людині?

Інтернет надає багато можливостей як для дорослих, так і для дітей. Але поряд із тим є запитання, які можуть хвилювати батьків, коли їхні діти користуються ґаджетами. Ким є «друзі» у соціальних мережах? Як захистити дітей від шкідливого контенту в інтернеті? Чи існує небезпека від кібербулінгу? Всі ці та багато інших запитань обговоримо з Анастасією Дьяковою та Машою Єфросиніною.
Цей курс для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю.


Онлайн курс розроблений міжнародною організацією IREX у партнерстві зі студією онлайн-освіти EdEra. Very Verified є частиною проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», який впроваджується IREX за підтримки Посольства США та Посольства Великої Британії в Україні, у партнерстві з Міністерством освіти та науки України та Академією української преси.

Для чого це вам? 
  • Розуміти, які онлайн-ігри безпечні
  • Протидіяти кібербулінгу
  • Уберегти від грумінгу
  • Захистити від секстингу
  • Попередити самогубство дитини
  • Попередити сексторшен
  • Говорити про секс зі своїми дітьми
  • Розуміти онлайн-спілкування дітей
  • Відрізняти шкідливий контент

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Бесіда "Твій вільний час"

Бесіда "Твій вільний час" Дозвілля – час, вільний від роботи, занять, будь-якого діла. Так пояснює це поняття «короткий тлумачний словник української мови». Отже, роботу, заняття, справи – геть з вільного часу дозвілля. Чим же тоді заповнювати останнє? Грою? Нічогонеробленням? Чи не занадто звужене змістом це тлумачення? Нині вчені нараховують близько 500 різних форм і видів дозвілля. Тут і участь у художній самодіяльності, в роботі клубів і гуртків за інтересами, заняття спортом, праця в саду і городі, конструювання, рукоділля, відвідання театрів, кіноконцертних залів, бібліотек, парків, музеїв, подорожі, походи, рибальство і багато-багато інших форм і видів. Дозвілля – це дійсно вільний час, змістом якого є раціоналізація людських захоплень, тобто певна діяльність людини. Бездіяльне дозвілля – не дозвілля, а відпочинок, під яким розуміють стан спокою або вид діяльності, що забезпечує заняття втоми і відтворення працездатності організму. Давайте спочатку розберемос

Кримінальна відповідальність неповнолітніх

Кримінальна відповідальність неповнолітніх Сьогодні чимало злочинів вчиняються неповнолітніми, щороку кількість неповнолітніх злочинців, на жаль зростає. До того ж, правопорушниками стають дедалі молодші особи. Багато хто вважає, що неповнолітньому ніщо не загрожує та він зможе уникнути відповідальності. Кримінальній відповідальності підлягають усі, кому до вчинення злочину виповнилося 16 років. За найтяжчі злочини (вбивство, крадіжка, пограбування, злісне хуліганство тощо) відповідальність настає з 14 років. Дехто з Вас прочитавши попередній абзац, може зробити висновок: до чотирнадцяти, а то й до шістнадцяти років можна робити будь-що, нема чого хвилюватися – все одно покарання не буде. Такий висновок безпідставний. Стаття 22 Кримінального кодексу України закріплює Вік, з якого  може наставати кримінальна відповідальність неповнолітніх. Кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину минуло шістнадцять років. Відповідно до ч. 2 ст. 22 КК

Бесіда з БЖД "Захист від дії випромінювання мобільного телефону"

Бесіда з БЖД "Захист від дії випромінювання мобільного телефону" У наш час мобільний зв’язок став невід’ємною частиною повсякденного життя людини, при цьому створюється значне електромагнітне навантаження на її організм. Більшість користувачів мобільних телефонів навіть і не задумуються про  електромагнітне випромінювання мобільного телефону , та шкоду, яку несе це благо цивілізації, думаючи, що якщо телефони продаються в магазині, то вони є безпечними для організму. На сьогоднішній день в Україні використовується більше 50 мільйонів мобільних телефонів. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я на початку ХХІ століття у світі нараховувалося 1,5 мільярда абонентів стільникового зв’язку, що становило 19 % населення планети. Зараз ця цифра ще вища. Чи є в таких умовах можливість захисту від електромагнітного випромінювання стільникових телефонів? Яку відстань до базових станцій стільникового зв’язку можна вважати безпечною? Система мобільного зв’язку ск